Legumele de sezon si ingrasamantul fac echipa buna!

Pietele au devenit, de cateva saptamani, neincapatoare pentru impatimitii gustului autentic, 100% sanatos si…romanesc. Tarabele se intrec in oferte care mai de care mai tentante. De unde aceasta forfota? Simplu: au aparut legumele de sezon!
Rosii, castraveti, ardei, fasole, ceapa verde…toate crescute pe pamant romanesc. Ce inseamna acest lucru? Mai putine pesticide, mai putini aditivi, adica zero elemente toxice. Deci, gust bun si sanatate!
Asa arata realitatea, din piete, privita prin ochii consumatorului de legume, a simplului cumparator. Ceea ce nu se vede, insa, este munca din spatele acestor recolte frumos asezate pe tarabe! O munca asidua, epuizanta si cu satisfactii la limita dintre ”e bine” si ”se putea si mai bine”. Uneori efortul este rasplatit doar cu faliment.
Si totusi legumele de sezon pot fi o afacere sigura, fara pierderi. Salvarea poate fi tradusa printr-un singur cuvant INGRASAMANT!
Ingrasamantul pentru legumele de sezon, medicament 100%!
Potrivit datelor Institutului National de Statistica, productia de tomate a Romaniei este de aproximativ 650.000 de tone, pe an, in timp ce consumul national este de peste 770.000 de tone. Reiese un deficit.
Romanii consuma mai multe rosii decat produc.Iar atunci cand nu au alternative, acestia isi indreapta atentia spre rafturile supermarket-urilor, facand astfel un compromis. Aleg rosiile din import, lipsite de gust si tratate cu substante periculoase pentru sanatatea umana.
Cum poate fi corectat acest deficit? Solutia sta doar in mainile producatorilor (la propriu si figurat!). In agricultura, lucrurile nu se fac pe jumatate. Este nevoie de resurse pentru ca recolta sa arate bine. Ingrasamantul este obligatoriu! El nu poarta titlul de facultativ. Bineinteles, asta doar in cazul celor care vor sa se bucure de productii bogate si sanatoase.
Plantele au nevoie de ingrasamant. Este dovedit! Motivul? El actioneaza ca un medicament pentru toata gama de plante. Corecteaza acolo unde sunt carente, adauga vitalitate, creste rezistenta plantei la boli si daunatori, elimina stresul provocat de factorii de mediu.
Un ingrasamant bun hraneste planta de la radacina pana in varful frunzei. Iar acest lucru se vede cu ochiul liber. In fond, legumele tratate cu ingrasamant au un aspect mult mai placut, o culoare autentica si sunt lipsite de pete, ori imperfectiuni. Pe scurt, legumele capata un aspect comercial si…savuros!
Ingrasamantul stimuleaza cresterea si inflorirea. Astfel, probleme ca ”nu s-au facut rosiile anul acesta” devin o amintire. Ingrasamantul intensifica, inclusiv, coloritul legumelor.
Un alt avantaj al administrarii ingrasamantului la legumele de sezon este acela ca se controleaza astfel, preventiv si curativ, dezechilibrele de nutritie. Atunci cand planta da semne ca nu are vitalitate